2016. január 23., szombat

Kalcium hatása szervezetünkre


Kedveseim!

Tél közepét írunk, kint esik a hó, mi meg a meleg szobából gyönyörködünk a csodálatos tájban. Lelkünk töltődik, elveszünk hófehérben,
hízik a szívünk a sok boldog madár láttán...boldogok..tudják Itt mindig van mit enni.

Apropó, ha már itt vagyunk a táplálásnál, álljunk meg egy " szóra". 

Testünk, egyből észreveszi, ha valamilyen energia forrásból keveset kap, pl: vitaminokból.
Most a kálciumot emelném ki a sok közül, élő sejt építőköve. Emberi táplálkozásban is fontos szerepet van, mint például:
- ha keveset viszünk be a szervezetünkbe, akkor megsínyli a haj száraz lesz, a körömön fehér foltok jelennek meg, s mindkettő fénytelenné,töredezetté válhat.
 -hatással van az idegrendszer működésére is, pl: valamelyik végtagunk izmai fájdalmas, feszítő görcsbe rándulva jelezhet, fokozottan zsibbadékonynak érzed végtagjaidat, netán a szokottnál álmosabb, aluszékonyabb vagy.
- fog is élő szövet, folyamatosan átépül a belső szerkezete, melyben természetesen nem mellékes a szervezet kalciumellátottsága.  Enyhe fizikai hatásra is összeroppanhatnak hát a kalciumhiány miatt a fogaink, de a fogszuvasodás is gyorsabban terjed a megfogyatkozott állományban, mintha bőségesen el lennénk látva kalciummal.
- a tartós kalciumhiány jelenlegi ismereteink szerint egyetlen betegségben jelenik meg: ez a csontritkulás, ehhez évtizedeken át tartó kalciumhiányos állapot kell, hogy legyen ehhez még hozzá társul a hormonális állapot.
Vissza térve a sejt fontosságára...fizikális szerepén túl, segít a teremtésben...gondolati információkat elraktározza s teremtő gondolatunknak megfelelően el kezd rezegni s, mint egy mágnes magához vonzza a gondolat anyagi formáját.
 
A kalcium felvételét segíti a D vitamin amelyre a kalcium csontokban történő raktározódása szempontjából
fontos. 
Nagy mennyiségben fordul elő növények leveleiben és magvaiban, diófélékben, zabpehelyben s néhány természetes forrásból származó vízben. Minden korosztálynak ajánlott a rendszeres fogyasztása, akár ételeinkben vagy valamilyen táplálék kiegészítő formájában.
 Szívesen ajánlom ezt a táplálék kiegészítőt, Én ezt szedem, teljes mértékben felhasználja a szervezetem, hajam és a körmöm teljesen megújult.

 
Tulajdonságai:
  • 3 természetes forrásból származó tápanyagot (kalciumot, magnéziumot és D-vitamint) tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a csontok egészségének megőrzéséhez.
  • D-vitamint tartalmaz, amely segíti a kalcium megfelelő felszívódását.
  • Magnéziumot is tartalmaz, amely hozzájárul az izmok és az idegrendszer normál működéséhez.
  • A kalcium hozzájárul a normál energiatermelő anyagcseréhez és a véralvadáshoz.
  • Elmeszesedett algát tartalmaz, amely egyike a legnagyobb koncentrációjú növényi kalciumforrásoknak.
  • Vékony és lekerekített formájának köszönhetően könnyen lenyelhető.
Napi három szem ajánlott. Egy szem 200mg kalciumot tartalmaz, táblázat alapján látod a mennyiséget...

Továbbiakban, ha pontosan tudni szeretnéd, miből mennyi vitaminra van szükséged, a legpontosabb eszközzel ingával kitudom ingázni. 

Előre meghirdetett gyógyító napokon van rá lehetőség.

Szeretettel és Áldással,

FénySzív33




ÉletkorKalcium (mg/nap)
0–6 hónap210
7–12 hónap270
1–3 év500
4–8 év800
9–18 év1300
19–50 év1000
51+ év1200





























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Fényörvény